Chtěli byste klasický krystalový a moučkový cukr nahradit zdravější a přírodnější variantou? Na trhu se vyskytuje velké množství umělých sladidel, která jsou průmyslově zpracovaná a do zdravého jídelníčku tím pádem nepříliš vhodná. Vsaďte raději na něco přírodnějšího, na něco, co vám dala k dispozici sama příroda. Jako první vás možná napadne stévie. Ano, její benefity jsou obrovské, nutno však poznamenat, že její typická chuť nemusí sednout každému. Jaké jsou vaše další možnosti?

příbory vysypané z cukru

Mezi nejoblíbenější přírodní produkty patří rozhodně právě xylitol sladidlo. Xylitol neboli březový cukr, se získává přímo z březové kůry. Jak již samotný název napovídá, jedná se o látku obsahující alkoholickou funkční skupinu. Konzumace březového cukru je pro lidské tělo mnohem přirozenější než konzumace mnoha vysoce průmyslově zpracovaných umělých přípravků. pokud tedy chcete razit přírodnější a zdravější cestu, xylitol je řešením.

 

ü  Kompletně přírodní produkt, který je pro tělo přirozený

ü  O 40 % nižší kalorická hodnota, než v případě cukrů

ü  Vhodný do pečení i vaření, všude tam, kde jste zvyklí

sklenice medu

Stejná sladivost jako u cukru

Ohromnou výhodou xylitolu oproti jiným obdobným produktům je to, že jeho sladivost je shodná jako u cukru. To znamená, že s ním můžete při vaření či pečení nakládat úplně stejně, jako s klasickým cukrem, na který jste zvyklí. Přeskočíte tedy fázi, kdy si musíte zvyknout na to, jaké množství a čeho použít. Je to zkrátka stejné, a o to jednodušší.

 

Chraňte chrup svých dětí

Další nespornou výhodou xylitolu, na kterou valná většina lidí naprosto zapomíná, je to, že nekazí dětem zuby. Pokud tedy vaše ratolesti konzumují velké množství cukru, ať už v cukrovinkách nebo nápojích, tak toto přírodní sladidlo může být řešením. Nemusíte mít obavy, že jeho konzumace by způsobovala zubní kazy, jako je tomu u klasického cukru.